Lamsbout met munt


Dit recept voor lamsbout is een heerlijke manier om van een malse en smaakvolle maaltijd te genieten. Het vlees wordt gemarineerd met frisse citroen, geurige munt en knoflook, wat zorgt voor een aromatische en licht pittige smaak die perfect past bij het rijke lamsvlees. Door de lamsbout eerst aan te braden en daarna in de oven te bakken, krijgt het een heerlijk krokante buitenkant en een sappig, rosé binnenste.

Serveer het met een frisse Griekse salade en gegrilde groenten voor een complete en verfijnde maaltijd die zowel geschikt is voor een doordeweekse avond als voor een speciale gelegenheid.


Bereidingstijd: ~1 uur en 45 minuten


Ingrediënten

Lamsbout met munt

Bereidingswijze:

  1. Dep de lamsbout droog met keukenpapier.
  2. Rasp de schil van de citroen en voeg dit toe aan de lamsbout. Pers de citroen uit en meng het sap met de fijngehakte knoflook, munt, olijfolie, zout, peper, en eventueel komijnpoeder.
  3. Wrijf dit mengsel goed in de lamsbout en laat het minstens 30 minuten marineren. Als je tijd hebt, kun je het ook langer in de koelkast laten marineren voor meer smaak.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht).
  5. Verhit een ovenbestendige pan op middelhoog vuur en voeg een beetje olijfolie toe. Wanneer de pan heet is, leg je de lamsbout erin en bak je de buitenkant goudbruin (ongeveer 2-3 minuten per kant).
  6. Zet de pan met lamsbout in de voorverwarmde oven en bak het vlees 15-20 minuten voor een medium-rare resultaat. Voor een medium resultaat kun je het 25 minuten laten bakken. Gebruik een vleesthermometer om de gewenste gaarheid te controleren: 58-60°C voor medium-rare, 65-70°C voor medium.
  7. Haal de lamsbout uit de oven en laat het 10-15 minuten rusten onder aluminiumfolie, zodat het vlees lekker sappig blijft.
  8. Snijd de lamsbout in dunne plakken en serveer met de jus (indien gewenst, door de pan uit te deglaceren met witte wijn en in te koken) en een frisse salade of gegrilde groenten.

Serveertip: Je kunt Griekse salade of gegrilde groenten toevoegen als bijgerecht. Deze frisse en lichte bijgerechten zorgen ervoor dat het rijke, gegrilde lamsvlees mooi in balans wordt gebracht, waardoor je een heerlijk, goed afgerond gerecht hebt.


Meer recepten

Lamsbout

Lambsbout

Meer Informatie
Lamsbout

Gebraden lamsbout

Meer Informatie
Lamskotelet

Lamskotelet

Meer Informatie
Lamsbout met munt

Lamsbout met munt

Meer Informatie

Social Media