Lamsbout kan in diverse soorten gerechten van toepassing zijn. Deze vleessoort wordt voornamelijk voor de voorjaarsgerechten gebruikt. Je laat het bot aan het vlees zitten tijdens het maken van het gerecht, hiermee zorg je ervoor dat ze lekker sappig worden. Je kan een lamsbout die rond de 1 kilo weegt met maar liefst vier tot zes mensen van eten. Lamsbout is dan ook een vrij mager.
In de oven heeft deze circa een uur nodig en dan is die goed gaar. Je moet hem met regelmaat bedruipen met braadvet zodat het vlees goed sappig blijft want zo kan er om het vlees een mooi korstje krijgen die goed bruin van kleur is en dat betekent dus lekker knapperig. Wanneer je de schijf van het vlees gaat gebruiken hoef je die maar 15 tot 20 minuten goed te grillen, roosteren, bakken of barbecueën. Lamsbout wordt voornamelijk in de Marokkaans, Engelse en Midden-Oosterse keuken gebruikt. Je kan deze vleessoort goed combineren met kruiden waaronder tijm, salie, munt en rozemarijn.
Een paar punten over de lamsbout is handig om te weten, denk bijvoorbeeld aan de houdbaarheidsdatum. Houdbaarheidsdatum: in de koelkast tot maximaal 2 dagen te bewaren en in de vriezer kan je hem tot maximaal drie maanden bewaren. Soorten: je hebt lamsbout met het been eraan en je hebt de lamsbout in schijven. Categorie: natuurlijk vleessoorten.
Bereidingstijd: ~40 minuten