Mijn favoriete gerecht is toch wel echt het lamskotelet. Heerlijk voor bij het avond eten. Mijn tante maakte dit gerecht altijd wanneer ik langskwam. Nu ik weet hoe ik het zelf moet bereiden, maak ik het zelf. Vandaag deel ik met jullie het recept hoe je overheerlijke lamskotelet bereidt.
Ingrediënten en benodigdheden lamskoteletten:
We beginnen eerst met de lamskoteletten droog te deppen met wat keukenpapier. Besmeer de lamskoteletten vervolgens in met wat olijfolie. Doe dan een snufje zout, peper en pittige paprikapoeder op de lamskoteletten en gril ze voor ongeveer 5 minuten. Zorg ervoor dat je de lamskoteletten vaak keert. Je bent in principe klaar met de lamskoteletten, nu is het tijd voor het maken van de dragonsaus.
Pak de pan en zet het op een laag vuurtje, doe vervolgens de boter erin en wacht totdat de boter volkomen gesmolten is. Doe daarna ongeveer 2 eetlepels bloem erbij. Maak de bouillon klaar en giet dit roerend bij de rest in de pan totdat het een egale saus wordt. Pak nu de dragon en hak het fijn. Doe het vervolgens in de keukenmachine, voeg hierbij de olijfolie en het citroensap. Mix het goed door elkaar en voeg het daarna bij het bouillon saus. Laat nu de dragonsaus een tijdje aan de kook totdat het stevig is van structuur. Pak ondertussen de lamskoteletten en leg het neer op de borden. Wanneer de dragonsaus klaar is met sudderen kun je het over de lamskoteletten heen gieten of in een kommetje doen om het apart bij te zetten.